luni, 12 iulie 2010

CUVINTE PLINE DE ÎNŢELEPCIUNE ŞI DE HAR ALE PĂRINTELUI PAISIE AGHIORITUL(+12 iulie 2004)


- De ce, Gheronda, se despart soţii? - Oamenii, fiul meu, se despart din pricina iubirii de plăceri şi a egoismului. Nu există o altă cauză. Toate celelalte motive le aduc ca pretexte, ca să se justifice pe ei înşişi.
Cu cel mai mic diavolaş nu pot să o scoată la capăt două sute de avocaţi.

"Cred că puterea lui Dumnezeu este atât de mare, încât nu mă voi mira dacă voi auzi că a secat marea, iar oamenii au intrat cu tractoarele şi adunăpeştii!" (Prin aceste cuvinte Stareţul accentua credinţa, care este mai presus de raţiune).

- Ce faceţi acolo, Gheronda? l-a întrebat odată cineva.
- Îi ard pe demoni, a răspuns Stareţul, care ardea nişte cărţi de magie şi satanism, ce le lăsase acolo un vrăjitor.

Dumnezeu nu vrea creştini căldicei, ci adevăraţi. Dacă vom privi înapoi, la Sodoma, ne vom preface ca femeia lui Lot, în stâlp de sare. Îi iubesc mai mult pe cei fierbinţi şi dăruiţi cu totul celor lumeşti, decât pe cei căldicei în cele duhovniceşti, deoarece primii, cu râvna pe care o au pentru cele lumeşti, se vor întoarce cândva către cele duhovniceşti.

Cu cât noi suntem mai corecţi, cu atât Maica Domnului îi înştiinţează pe ceilalţi şi le înmoaie sufletul.

Dacă mamele nu îşi alăptează copiii, cum a lăsat Dumnezeu, copiii vor suge mai târziu sticlele cu narcotice!

Mă rog lui Dumnezeu, spunea Părintele Paisie, ca oasele mele să se înnegrească, ca să pierd slava omenească şi s-o câştig pe cea veşnică. Mulţi creştini au fost batjocoriţi în această viaţă, iar acum se desfătează veşnic de slava lui Dumnezeu.


"CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL-Mărturii ale închinătorilor"

2 comentarii:

  1. Foarte frumos!Eu tare il am la suflet pe parintele Paisie.Domnul sa-i faca parte de cel mai linistit loc din Rai asa dupa cum si el ne daruieste o asa de mare liniste sufleteasca citindu-i cuvintele duhovnicesti.Pace si bucurie sufleteasca iti doresc Mioara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Îţi mulţumesc pentru gândurile bune!

    RăspundețiȘtergere