joi, 9 aprilie 2009

Ekaterinburg-Ganina Jama

"Ganina Jama" este locul în care au fost aduse trupurile familiei Romanovilor, după execuţia lor prin împuşcare din noaptea de 16 spre 17 iulie 1918. Execuţia lor a avut loc la comanda lui Lenin, la un an de la revoluţie.

Acum acest loc se află în interiorul Mânăstirii ridicate in cinstea lor. Piatra de temelie a fost pusă la 1 octombrie 2000 , acum aici ridicându-se 7 biserici, dupa numarul membrilor familiei regale (Ţarul Nicolae al II-lea, ţarina Alexandra Feodorovna si cei cinci copii ai lor - marile ducese Olga, Tatiana, Maria si Anastasia si ţareviciul Alexei ) .Staretul Anatoli (Potapov) de la Optiona , proorocea în 1916: «Soarta Ţarului - soarta Rusiei ... Nu va fi Ţarul - nu va fi nici Rusia»

În 1991, arhiepiscopul Melchisedec a binecuvântat ridicarea unei cruci în locul în care au fost distruse rămăşiţele pămînteşti ale familiei imperiale .Trebuie specificat că aceste fotografii au fost făcute în luna octombrie, după ce căzuse zăpada deja. Iar aceşti crini , care răsar singuri în acel loc, sunt proaspeţi şi neatinşi de frig.În anul 2000, în timpul unei vizite , Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia , Alexei al- II-lea a binecuvântat ridicarea unei mânăstiri în acest loc în cinstea familiei Sfântului Ţar. Cele 7 biserici au fost ridicate între anii 2000-2003 .Acum, Mânăstirea de la "Ganina Jama" este un simbol al pocăinţei pentru păcatul unei naţiuni şi simbolizează renaşterea Rusiei Ortodoxe .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu