joi, 9 aprilie 2009

Ekaterinburg-Ganina Jama

"Ganina Jama" este locul în care au fost aduse trupurile familiei Romanovilor, după execuţia lor prin împuşcare din noaptea de 16 spre 17 iulie 1918. Execuţia lor a avut loc la comanda lui Lenin, la un an de la revoluţie.





Acum acest loc se află în interiorul Mânăstirii ridicate in cinstea lor. Piatra de temelie a fost pusă la 1 octombrie 2000 , acum aici ridicându-se 7 biserici, dupa numarul membrilor familiei regale (Ţarul Nicolae al II-lea, ţarina Alexandra Feodorovna si cei cinci copii ai lor - marile ducese Olga, Tatiana, Maria si Anastasia si ţareviciul Alexei ) .







Staretul Anatoli (Potapov) de la Optiona , proorocea în 1916: «Soarta Ţarului - soarta Rusiei ... Nu va fi Ţarul - nu va fi nici Rusia»

În 1991, arhiepiscopul Melchisedec a binecuvântat ridicarea unei cruci în locul în care au fost distruse rămăşiţele pămînteşti ale familiei imperiale .











Trebuie specificat că aceste fotografii au fost făcute în luna octombrie, după ce căzuse zăpada deja. Iar aceşti crini , care răsar singuri în acel loc, sunt proaspeţi şi neatinşi de frig.



În anul 2000, în timpul unei vizite , Patriarhul Moscovei şi a toată Rusia , Alexei al- II-lea a binecuvântat ridicarea unei mânăstiri în acest loc în cinstea familiei Sfântului Ţar. Cele 7 biserici au fost ridicate între anii 2000-2003 .







Acum, Mânăstirea de la "Ganina Jama" este un simbol al pocăinţei pentru păcatul unei naţiuni şi simbolizează renaşterea Rusiei Ortodoxe .





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu